22. včelařský ples skončil

10.03.2018 20:54

 

V pátek 9.3.2018 jsme v prostorách restaurace Pyramida v Novém Městě nad Metují prožili jedinečný večer ve společnosti našich blízkých a přátel. Po roce jsme se zase sešli, abychom se mohli bavit a užívat si volný večer. 

K dobré náladě nám opět pomohly děti z mateřské školy Krčín a děti z DDM Stonožka. Děti ze školky si připravily vystoupení na motiv pohádky o Červené Karkulce. Zahrála si s nimi i paní učitelka. Děti ze Stonožky si připravily 3 vystoupení. Opět nás překvapily svými dovednostmi, které prezentují i na různých soutěžích. Minulý rok jsme měli na plese kouzelníka. Tento rok nás navštívil taneční pár z Evangelické školy Náchod. Ten se převlékl do včelích šatů a  předvedl nám osmičkový tanec "téměř shodný tomu", který tančí včely, když přiletí do úlu a vysvětlují skrz tanec ostatním včelám, kde se nachází potrava. 

Ale jako hlavní lákadlo plesu byl známý imitátor pan Václav Faltus. Ten nás rozesmíval vyprávěním různých historek, při kterých měnil hlas slavných lidí. Při tom si dopřával domácí medovinku místních včelařů. Hudbu k poslechu a tanci opět zajistila skupina Juno. Tentokrát byla bez houslařky.

Mezi hosty se tradičně objevují známé osobnosti z řad městského zastupitelstva. Byli to hlavně starostové Náchoda a Nového Města nad Metují pan Birke a pan Hable. Nechyběl ani místostarosta Ing. Beseda.

 

Jelikož si rádi hrajeme, byla pro nás připravena soutěž o ceny. Od devíti hodin jsme si mohli vyzvednout ceny, které pro nás připravili sponzoři a dobrovolní dárci. Hlavní sponzor našeho plesu byla firma Hašpl, která nabízí spojovací materiál všeho druhu od hřebíků po šrouby a matice. I touto formou chceme firmě poděkovat a doufáme v další spolupráci.

Celý večer pak již patřil tanci a hudbě.  Tu nám zprostřetkovala skupina Juno. Občas ji pomohl se zpěvem předseda místní včelařské organizace  Mgr. Bc. Hanuš, který se ujal i moderování.

Ples končil v sobotních ranních hodinách. Přesně ve 2:30.
Co říci na závěr. No, že se těšíme na další shledání a další ples.

Fotky naleznete zde.

Videa naleznete zde.