Člen svazu Pan Vydra koupil Včelpo

03.12.2017 11:39

 

V listopadovém zasedání Republikového výboru ČSV proběhlo jednání RV ČSV. Důležitým bodem jednání byla situace ve společnosti Včelpo spol. s r.o. Vzhledem k okolnostem RV schválil po dlouhé diskuzi jeho prodej členu svazu a podnikateli Petr Vydrovi, který nabídl cenu 10 055 000 Kč ve splátkách do r. 2022 při zachování dosavadní výroby. Podobnou nabídku dal i pan Jan Šmíd, který nabídl cenu 12 000 001 Kč ve splátkách do r. 2023 při zachování dosavadní výroby.

Oba zájemci představili své nabídky a profesní životopis. Dále odpovídali na dotazy členů RV. Na základě těchto informací členové RV vybrali v tajném hlasování Petra Vydru.

Včelpo dodávalo včelařům voskové mezistěny do úlů, vyrábělo mateří kašičku, výrobky z propolisu a odkupovalo od včelařů i med samotný. 

Do problémů se Včelpo dostalo, když  Státní veterinární správa zakázala firmě obchodovat s medy, které obsahovaly antibiotyka nebo v nich byl nalezen pyl, který se u nás nevyskytuje. Další inspekce a kontroly ukázaly, že firma sama nedokázala tento med vyřadit z nabídky. Po několikaletém táhlem sporu se ČSV rozhodl Včelpo prodat.