Včelařský ples 2020

08.03.2020 18:57

 

Pozdrav z Nového Města nad Metují

 

V pátek 28. února se včelaři z Nového Města nad Metují a okolí pobavili na Včelařském plese, který pro ně a veřejnost zorganizovala místní základní organizace.

Ples se konal pod záštitou starosty města pana Petra Hableho. Ten všem popřál pevné zdraví a úspěšné včelaření. Celý večer pak se včelaři strávil senátor a 1. náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pan Martin Červíček, který vyjádřil obdiv práci včelařů a jejich vytrvalosti, zejména s ohledem na předcházející dva roky, které byly suché a na Novoměstsku včelařům nepřinesly dobré hospodářské výsledky. Připomněl také, že Královéhradecký kraj včelaře finančně podporuje z dotačního programu Včelařství.

K poslechu a tanci hrála hudební skupina Juno. Žáci novoměstského učiliště připravili a do jarního stylu nazdobili sál plný květin, připravili chutné večeře a zajistili příjemnou obsluhu. Snad každý si z plesu odnesl nějakou výhru ze soutěže o ceny. Předseda novoměstské včelařské organizace pan David Hanuš se těšil z dobré nálady, o čemž svědčí jeho slova: „Vždyť ples byl vyprodán, vydařil se a všichni se bavili“.

Po plese na včelaře čeká mnoho práce na včelnicích - prohlídky včelstev, úklidy na včelnicích a činnosti související s novou včelařskou sezónu. Už v dubnu pojedou včelaři místní organizace na odborný zájezd do Polska a v květnu se uskuteční další společenská akce, a to opékání selete na Sendraži v podhůří Orlických hor.

 

Fotky najdete zde.