Výroční členská schůze

27.01.2018 14:42

 

V areálu hotelu Rambousek se konala v sobotu 27.1.2018 od 10:00 výroční členská schůze. Té se mimo členů zúčastnili také 3 hosté. Byl to předseda českoskalické organizace pan Valtera, který přednášel o stavu včelstev a různých akcích konajících se v našem okrese. Dále byl za Nové Město n. M. přítomen místopředseda pan Beseda. Pan Beseda nám poděkoval za skvělou práci, kterou pro celé Novoměstsko děláme. Vyzdvihl hlavně včelařský ples. A nakonec pan Sochora ze Zákraví přednášel o první pomoci při bodnutí včelou. 

Na schůzi jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací. Například jsme se stali s 89 členy třetí největší organizací. Před námi je Jaroměř se 107 a Broumov s 92 členy. Trochu se nám snížil počet včelstev z 925 na 902. Průměrný výnos medu na včelstvo byl v roce 2017 v naší organizaci 14,63 kg. To můžeme brát jako průměrnou hodnotu.

Jedna z důležitých informací byla ta, že předseda Hanuš zakládá včelařský koužek pro žáky Evangelické školy v Náchodě. Tímto bude zvyšovat osvětu mezi lidmi. 

Schůze byla zakončena chutným obědem a krátkou besedou včelařů, kterým se ještě nechtělo domů.

 

Zpravu o činnosti ZO ČSV Nové Město nad Metují z.s. naleznete zde.