Zlatý list 2019

28.04.2019 05:44

 

V areálu sboru Církve bratrské v Novém Městě nad Metují se konal 47. ročník přírodovědné soutěže Zlatý list. Tato soutěž je zaměřena na poznávání krás přírody od savců, mravenců, stromů, ornitologie a obojživelníků až ke včelám či botanice . Bylo krásné počasí. Děti procházely okruh od sboru Církve bratrské směrem dolů k řece ulicí K Sirkárně, dále pak přes most směrem ke Vladivostoku. Na rozcestí ale odbočily doleva a šly podél řeky Metuje až do jejího údolí, přes lávku, po schodech nahoru kolem Zámeckého parku a poté zpět ke sboru Církve bratrské. Na této trase se nacházela stanoviště s rozličnými úkoly, které musely závodníci splnit. Podle toho, jak dokázaly správně odpovídat, dostávaly body, které byly na konci soutěže sečteny. Nejlepší z nich postupovali do krajské soutěže. Dětí bylo celkem 103 a byly rozděleny do tzv. 35 hlídek. Školáci byli ze druhých až devátých ročníků základních škol z obcí od Bohuslavic až po Teplice nad Metují.


Naše organizace samozřejmě přispěla také svým dílem k atraktivnosti soutěže. Pro děti jsme měli připravené nejen otázky ale také různé propagační materiály,  ochutnávku medu a také prosklený úl s žívými včelami. 

 Soutěž byla velmi dobře organizována a každé dítě dostalo perníkovou medaili.  Do jiných perníčků ve tvaru kytičky se mohly zakousnout při zdolávaní soutěžních otázek v průběhu soutěže.

 

Na fotky se můžete podívat zde.

Výsledky ze soutěže najdete zde.